In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de afgelopen week. In deze aflevering praten we over de bedenker van de bitcoin, die zich eventjes bekend leek te maken. Ook bespreken we Time Magazine's lijst van meest invloedrijke gadgets. 

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (9,4 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Bitcoinbedenker

De Australiër Craig Wright onthulde afgelopen week dat hij achter het pseudoniem Satoshi Nakamoto zit en dus de bedenker is van de digitale munt de bitcoin. Hij beloofde bovendien met bewijs te komen, maar dat trok hij enkele dagen toch weer terug. Is Wright wel of niet de grondlegger van de bitcoin? En wat maakt dat uit? 

Meest invloedrijke gadget ooit

Time Magazine kennen we van de jaarlijkse lijst met invloedrijke personen. Dit jaar kwam Time ook met een lijst van de meest invloedrijke gadgets ooit.

Apple staat maar liefst driemaal in de top 10, met de iPhone op de eerste plek. Twee Nederlandse bedrijven staan in de top 50: een videorecorder van Philips op plek 12 en het navigatiesysteem van Tomtom op plek 22. 

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.