In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de afgelopen week. In deze afleveringen bespreken we waarom de iPhoneverkoop voor het eerst in de geschiedenis is gedaald.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (12 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Dalende iPhoneverkoop

Apple maakt deze week tijdens de presentatie van zijn kwartaalcijfers bekend dat het voor het eerst minder iPhones heeft verkocht dan in dezelfde periode een jaar geleden. Bovendien daalde de omzet voor het eerst in dertien jaar. Wij bespreken de redenen voor het inzakken van de iPhoneverkoop, bespreken of dit betekent dat het slecht gaat met Apple en kijken naar het toekomstperspectief van het bedrijf.

Kwartaalcijfers

Naast Apple presenteerde deze week ook onder meer Samsung en Facebook hun kwartaalcijfers over de eerste drie maanden van 2016. Voor beide bedrijven was er goed nieuws. De omzet en winst stijgen. Bij Samsung vanwege de Galaxy S7 en bij Facebook stijgen advertentie-inkomsten zo hard dat de winst verdrievoudigt.

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.