Een verpleegkundige van het Isala-ziekenhuis in Zwolle is geschorst. De medewerker had foto's die tijdens medische ingrepen waren gemaakt op Facebook gezet. 

Het ziekenhuis zegt dat het erg geschrokken is en de zaak heel hoog opneemt. Volgens De Volkskrant, die de foto's heeft gezien, gaat het om onder meer ''operatief verwijderde voorwerpen, inwendige opnamen van patiënten en röntgenfoto's''.

De man die de foto's plaatste was werkzaam als PEG-verpleegkundige. Hij verzorgde onder meer de sonde waarmee vloeibare medicijnen of voeding de maag instroomt. De foto's zouden op verschillende momenten in februari dit jaar zijn geplaatst. 

Met het plaatsen de foto's is niet alleen het medisch beroepsgeheim geschonden, maar ook inbreuk gemaakt op de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Het ziekenhuis heeft de zaak dan ook doorgegeven aan de Autoriteit Persoonsgegevens, de Nederlandse privacywaakhond. ''Dat het is gebeurd geeft genoeg reden om tot deze reactie te komen'', aldus het Isala-ziekenhuis.