In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de afgelopen week. Deze week bespreken we het succes van Samsung en de Galaxy S7 en de end-to-end-encryptie die WhatsApp heeft doorgevoerd.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (11 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Samsungs succes

Samsung maakte deze week bekend in het eerste kwartaal een hogere winst en omzet te verwachten. Dat zou vooral komen door het succes van de Galaxy S7. Analisten schatten dat er in de eerste maand al zo'n negen miljoen exemplaren verkocht zijn.

Er zijn een paar redenen te geven voor de positieve ontvangst van de Galaxy S7 en één van die redenen heeft te maken met Apple. We bespreken het in onze podcast.

WhatsApp

WhatsApp versleutelt vanaf deze week alle communicatie via de populaire chatapp. Dit betekent dat berichten, foto's, video's en andere bijlagen alleen in te zien zijn door de verzender en ontvanger. Communicatie kan niet worden onderschept en ingekeken. Hoeveel heb je daar als gebruiker eigenlijk aan?

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.