Uber is akkoord gegaan met een schikking van 25 miljoen dollar in een rechtszaak in Californië over het checken van de achtergrond van chauffeurs.

De taxidienst zou klanten hebben misleid.

Uber moet binnen zestig dagen een bedrag van 10 miljoen dollar betalen. De resterende 15 miljoen dollar hoeft het bedrijf niet te betalen mits het zich voor de komende twee jaar houdt aan de voorwaarden van de overeenkomst.

"Het is een duidelijk signaal naar alle bedrijven en met name startups, die bezig zijn om hun marktaandeel zo snel mogelijk te vergroten. Wetten die klanten moeten beschermen kunnen niet worden genegeerd", zegt een aanklager in San Francisco.

Uber is tevreden met de schikking. "We zijn blij dat we deze zaak nu achter ons kunnen laten en we zijn verheugd om onze inspanningen te verdubbelen voor chauffeurs in Californië", laat het bedrijf in een verklaring weten.

De zaak werd in december 2014 ingediend door aanklagers in San Francisco en Los Angeles.

In februari ging Uber ook al akkoord met een schikking van 28,5 miljoen dollar in een rechtszaak over de kosten die het bedrijf in rekening bracht voor 'veilige ritjes'.