In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de afgelopen week. In deze aflevering bespreken we de iPhone SE, de kleinere en goedkopere smartphone die Apple deze week aankondigde.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (13 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

iPhone SE

De iPhone SE heeft min of meer dezelfde specificaties als de 6s, in de behuizing van een iPhone 5s. Met een adviesprijs van 489 euro is hij een stuk goedkoper dan de grotere iPhones.

Wat betekent de uitstap naar een lagere prijsklasse voor Apple? En gaat de iPhone SE de verkoop van Apple-smartphones weer doen groeien, of had Apple het toch beter bij zijn grotere iPhones kunnen houden?

Rechtszaak

Deze week ook groot nieuws in de rechtszaak tussen Apple en de FBI: de Amerikaanse opsporingsdienst heeft mogelijk een manier om de iPhone van een terrorist te kraken zonder de hulp van Apple.

We bespreken hoe zo'n hack in elkaar zou kunnen steken, en wat dit betekent voor Apple en iPhone-eigenaren. En hoe nu verder met de rechtszaak?

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.