'Nederlanders minder tevreden over iPhone'

Nederlanders zijn iets minder tevreden over hun iPhones. In februari van dit jaar was 91 procent van de iPhone-gebruikers tevreden over hun toestel. Ruim een jaar geleden lag dat nog op 97 procent.

De tevredenheid over Samsung-toestellen neemt juist toe, blijkt uit onderzoek van Telecompaper. 90 procent van de bezitters van een Samsung-toestel zegt tevreden te zijn met het apparaat.

Een jaar geleden lag dat nog 6 procentpunt lager. De twee marktleiders groeien op gebied van consumententevredenheid dus naar elkaar toe.

Wanneer alle smartphonemerken gezamenlijk worden bekeken, zijn Nederlanders zeer te spreken over het design en gebruiksgemak van hun smartphone. Meer dan 90 procent van de respondenten zegt hier tevreden over te zijn.

Slechts twee derde van de Nederlanders is tevreden over de standbytijd van hun toestel, hoewel daar wel een stijgende lijn in zit. Nederlanders zijn ook tevreden over hun mobiele internetverbinding. Vorig jaar was nog 72 procent van de respondenten positief over zijn of haar 3G of 4G, nu ligt dat percentage op 80 procent.

Lees meer over:
Tip de redactie