Facebook wil nieuwe woorden ontdekken voordat ze populair zijn

Facebook heeft een patent verkregen op een technologie die het bedrijf moet helpen bij het ontdekken van nieuwe woorden, nog voordat ze populair zijn. 

In het patent, dat Facebook in febuari verkreeg, wordt uitgelegd hoe het bedrijf berichten wil doorzoeken om neologismen te vinden die binnen kleine groepen aan populariteit winnnen. 

Vervolgens wordt door Facebook gecontroleerd of de uitspraak niet al vaker wordt gebruikt. Als dat niet zo is, dan zal het woord worden toegevoegd aan de woordenlijst van Facebook.

In het patent omschrijft Facebook hoe met de technologie de term 'rickrollen' herkend zou kunnen worden als een werkwoord dat omschrijft hoe een gebruiker een handeling uitvoert bij een andere gebruiker. Een ander voorbeeld dat in het patent wordt aangehaald is het woord 'blogger'. 

Hetzelfde systeem kan ook controleren of woorden uit de mode zijn. Als dat het geval is, wordt het woord juist verwijderd uit de lijst. 

Het is nog niet duidelijk wat Facebook precies met de technologie zou willen doen. Techbedrijven patenteren wel vaker technologiën zonder die te gebruiken. 

Lees meer over:
Tip de redactie