Taxiapp Uber heeft in 2014 buiten de Verenigde Staten een verlies geleden van 235 miljoen dollar (omgerekend ruim 216 miljoen euro).

Buiten de VS draaide het bedrijf in dezelfde periode een omzet van 68,3 miljoen dollar (62,8 miljoen euro), blijkt uit de jaarcijfers van het bedrijf, waarover RTL Z bericht.

Het verlies is een stuk hoger dan een jaar eerder, toen het een verlies leed van 32 miljoen dollar. Alle activiteiten buiten de VS vallen onder de Nederlandse vestiging van het bedrijf, Uber International CV. 

Uber haalt zijn inkomsten vooralsnog vooral uit investeringen. Sinds de oprichting in 2009 is er voor zover bekend meer dan 10 miljard dollar gestoken in het bedrijf. Momenteel zou het bedrijf worden gewaardeerd op 62,5 miljard dollar.

Eerder dit jaar bleek al uit uitgelekte documenten dat Uber in de eerste helft van 2015 wereldwijd een verlies van ruim een miljard dollar leed, op een omzet van 663 miljoen dollar. 

Vorige maand maakte Uber bekend dat het bedrijf inmiddels juist winstgevend is in de VS. Buiten het thuisland worden nog grote verliezen gemaakt omdat wordt geïnvesteerd in groei.