VR-bril HTC Vive vanaf april beschikbaar voor 899 euro

HTC's virtualrealitybril Vive komt in april naar Nederland met een adviesprijs van 899 euro. De bril kan vanaf maandag 29 februari worden besteld.

De bril is daarmee 200 euro duurder dan concurrent Oculus Rift, maar wordt in tegenstelling tot die bril wel geleverd met accessoires zoals koptelefoontjes en controllers. 

Eerder werd al bekend dat de Vive in de VS zou worden verkocht voor 799 dollar, maar een Europese prijs ontbrak nog. In de VS kost de Oculus Rift 599 dollar, dus de brillen hanteren in beide regio's hetzelfde prijsverschil.

HTC maakt de Vive in samenwerking met Valve, bekend van PC-gameplatform Steam. De virtualrealitybril van HTC moet worden gebruikt in combinatie met een pc. 

Het is mogelijk om met de bril rond te lopen door een woonkamer. Als de drager bijna tegen een muur of ander object aan loopt, worden beelden van de echte wereld getoond via een camera aan de voorkant van de bril.

Het is ook mogelijk om de Vive te koppelen aan een smartphone, waarna het mogelijk is om telefoontjes binnen de virtuele wereld te beantwoorden via een ingebouwde microfoon. Ook verschijnen kalendernotificaties en is het mogelijk om sms'jes te lezen en hierop te reageren.

Lees meer over:
Tip de redactie