De wedstrijd voor beste Hyperloop-trein is uitgesteld tot augustus. Oorspronkelijk zou de wedstijd plaatsvinden in juni. 

Waarom de wedstrijd is uitgesteld is niet bekend. De organisator van de wedstrijd, ruimtevaartbedrijf SpaceX, laat in een e-mail aan de deelnemers weten dat de datum mogelijk nog verder wordt verschoven, afhankelijk van de voortgang van de bouw van het parcours, meldt TechInsider.

De Hyperloop is een snelle magneettrein die door een vacuümbuis beweegt. Door deze buis is er weinig sprake van luchtweerstand, zodat de trein zeer hoge snelheden kan bereiken.

SpaceX-topman Elon Musk wil van de Hyperloop een realiteit maken, maar wil andere bedrijven hiertoe de gelegenheid geven. Hij heeft de wedstrijd daarom georganiseerd om anderen aan te sporen de snelle trein te bouwen.

Aan de wedstrijd doet ook een team van de TU Delft mee. De Nederlanders kregen de tweede prijs bij een voorronde eind 2015, en kregen daarnaast de eerste prijs in de categorie 'innovatie'. De hoofdprijs van de wedstrijd ging naar wetenschappers van het Amerikaanse MIT.