Dit jaar komt er geen nieuw deel in de hoofdreeks van de spelreeks Assassin's Creed. Wanneer de franchise volgend jaar terugkeert betekent bovendien niet dat er elk jaar weer een nieuwe game in de serie uitkomt.

"Het doel is niet automatisch om jaarlijks een nieuwe game uit te brengen, maar wel om op regelmatige basis een nieuw deel uit te brengen", meldt Ubisoft CEO Yves Guillemot op de Ubisoft Investor's Day. "We kunnen niet zeggen dat het elk jaar terugkeert."

Er kwam tot dit jaar elk jaar een nieuw deel in de hoofdreeks van de serie uit. Dit leverde enige kritiek op bij fans, waarbij een gedeelte van de spelers vond dat een jaarlijkse release de kwaliteit van de serie niet ten goede kwam.

Dit jaar komt er geen nieuw deel uit in de Assassin's Creed-reeks en in 2017 komt er weer een nieuwe game uit. Wel zijn er begin dit jaar diverse spin-offs onder de noemer Assassin's Creed Chronicles verschenen.

Guillemot liet ook weten dat het wil afstappen van het blijven uitgeven van nieuwe games, en in plaats daarvan games uitgeven die een langere levensduur krijgen door ze als service aan te bieden, bijvoorbeeld door constant nieuwe content uit te brengen.

Als voorbeelden noemt Guillemot het vorig jaar verschenen Rainbow Six: Siege en het in maart te verschijnen Tom Clancy's The Division.

Video: Trailer van Assassin's Creed Chronicles