Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
KLM

KLM rust vanaf 2017 alle langeafstandsvluchten uit met wifi

KLM gaat vanaf 2017 alle vliegtuigen op langeafstandsvluchten uitrusten met wifi. De luchtvaartmaatschappij test internet in het vliegtuig al sinds 2013. 
Door NU.nl

Tijdens de presentatie van de jaarcijfers van KLM liet het bedrijf weten dat het bedrijf niet van plan is op kortere vluchten wifi aan te bieden. 

Momenteel heeft KLM al drie vliegtuigen met wifi aan boord. In 2016 worden er zes nieuwe Boeing 787-exemplaren aan de vloot toegevoegd die ook standaard met internet zijn uitgerust. Vanaf 2017 worden ook vliegtuigen die al in de vloot zitten uitgerust met wifi.

Wanneer op alle langeafstandsvluchten internet kan worden afgenomen, kon een woordvoerder niet zeggen. Wifi wordt bij bestaande vliegtuigen pas ingebouwd tijdens onderhoud als de kisten aan de grond staan. 

Internettoegang kost 19,95 euro voor de hele vlucht en 10,95 euro voor een uur.

Vertraging

KLM is een van de laatste grote luchtvaartmaatschappijen die wifi gaat uitrollen. Uit een onderzoek van begin 2015 bleek dat al een kwart van de vluchten wereldwijd is uitgerust met wifi. In de Verenigde Staten is dat zelfs 66 procent. 

Volgens KLM liet de uitrol op zicht wachten omdat er uit eigen onderzoek bleek dat er nog weinig vraag naar was. Exacte cijfers kon het bedrijf niet delen. Ook was de technologie niet altijd even goed en dat is nu aanzienlijk verbeterd, stelt de luchtvaartmaatschappij.

Het bedrijf Gogo, dat naar eigen zeggen zo'n 70 procent van de wifi tijdens vluchten verzorgt, stelt dat ongeveer 7 procent van de passagiers internet tijdens een vlucht afneemt.


Lees meer over:

KLM

Aanbevolen artikelen