Vrijdag 12 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Smartphone

Dataverbruik 4G stijgt stevig door

De hoeveelheid data die Nederlanders gezamenlijk via 4G verbruiken is in het derde kwartaal van 2015 verder gestegen van 14,7 miljard MB naar 18,3 miljard MB. 
Door NU.nl

Dat blijkt vrijdag uit de Telecommonitor van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) (pdf).

De tragere 3G-technologie lijkt inmiddels uitgegroeid. In het derde kwartaal werd er voor 13,1 miljard MB verbruikt op dat netwerk. Een kwartaal eerder lag dat nog op 12,9 miljard MB.  

Mobiel verbruik

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

Het aantal belminuten met een vaste telefoon is verder gedaald tot 3,75 miljard minuten, 16 procent lager vergeleken met een jaar geleden. Voor een deel verschuiven die belminuten naar de mobiele telefoon, waar een stijging van 7 procent te zien is ten opzichte van een jaar eerder.

Het aantal huishoudens met breedbandinternet via de kabel is in het derde kwartaal weer licht gestegen na drie kwartalen van krimp. Het aantal glasvezelklanten is in het afgelopen kwartaal ook weer verder gegroeid. Het aantal dsl-aansluitingen is juist met 40.000 aansluitingen afgenomen.


Lees meer over:

4G

Aanbevolen artikelen