Samsung is niet meer verantwoordelijk voor de productie van de processor in de volgende iPhone.

Voor de iPhone 7 is het Taiwanese TSMC de enige leverancier van processoren, meldt de Zuid-Koreaanse nieuwssite ET News op basis van bronnen in de industrie.

Samsung was in het verleden regelmatig verantwoordelijk voor de productie van iPhone-chips, maar in 2014 stapte Apple voor de iPhone 6 over op TSMC. Voor de iPhone 6S produceerden beide bedrijven A9-chips.

Volgens de bronnen van ET News wil Samsung zich door de tegenslag focussen op het produceren van Qualcomm-chips. Vorig jaar werd al bekend dat de nieuwe Snapdragon 820 van dat bedrijf uit de fabrieken van Samsung zal komen.

7 nanometer

Vervolgens zou Samsung de klandizie van Apple willen terugwinnen met productie van chips met elementen op een schaal van 7 nanometer. Momenteel is het kleinste formaat nog 14 nanometer en binnenkort wordt nog een overstap naar 10 nanometer gemaakt.

De iPhone 7 verliest volgens eerdere geruchten de koptelefoonpoort. In plaats daarvan zouden gebruikers draadloze koptelefoons moeten gebruiken, of een koptelefoon die in de oplaadpoort van de iPhone kan.

Qua uiterlijk zou het toestel weinig veranderen, maar de interne hardware zou wel een upgrade krijgen. Ook zou Apple het toestel mogelijk waterdicht willen maken.