Het scherm van de LG G5 is "altijd aan", wat waarschijnlijk inhoudt dat informatie zoals gemiste oproepen en de tijd altijd wordt weergegeven. 

Dat meldt LG in een nieuw promofilmpje dat het woensdag online heeft gezet.

Er zijn al wel smartphones die dit soort informatie weergeven wanneer het scherm is vergrendeld, zoals de LG G4 en de Moto X of de Nexus 6P. Die toestellen tonen die gegevens echter af en toe, of wanneer er een handgebaar wordt gemaakt. Het tweede, kleine schermpje op de LG V10 staat ook al altijd aan. 

Daarnaast wordt in het filmpje de datum 21 februari genoemd, wat waarschijnlijk doelt op de dag waarop het toestel wordt onthuld. Op die dag begint ook het Mobile World Congress in Barcelona, een belangrijke techbeurs waar de meeste grote smartphonemerken aanwezig zullen zijn. 

Volgens eerdere geruchten zal het toestel een formaat van rond de 5,6 inch krijgen, met een qhd-resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Daarmee zou hij nauwelijks afwijken van het scherm van de LG G4. Ook zou het scherm twee schermen krijgen; één van 5,3 inch en een kleiner rechthoekig schermpje erboven voor notificaties.

Ook zouden de volumeknoppen van de smartphone aan de zijkant komen te zitten. Bij eerdere LG-telefoons zaten die knoppen nog aan de achterkant. Het toestel wordt vermoedelijk ook uitgerust met een vingerafdrukscanner.

Bekijk onze videoreview van de LG G4

Review: LG G4 met lederen achterkant
Review: LG G4 met lederen achterkant