Uber heeft zijn dienst in Parijs dinsdag tijdelijk stilgelegd uit protest tegen het overheidsoptreden tegen taxiapps zoals Uber. 

De dienst is om 11.00 uur stilgelegd en zal vier uur later weer worden hervat. Het bedrijf voegt zich hiermee bij de protesten van Uber-chauffeurs, die al langer demonstreren tegen het Franse overheidsbeleid. Het is de eerste keer dat Uber de dienst collectief stil legt.

De demonstratie is een reactie op een soortgelijke actie van de traditionele taxichauffeurs, die vorige week de straat opgingen. Daarbij werden onder meer autobanden in brand gezet en het verkeer geblokkeerd. De Franse premier Manuel Valls zei daarna toe strenger op te treden tegen de Uber en soortgelijke apps.

Uberpop

Uber ligt in Frankrijk al langer behoorlijk onder vuur. In 2015 werd Ubers dienst Uberpop al verboden in Frankrijk. Bij Uberpop wordt er rondgereden door chauffeurs zonder taxivergunning. Uberpop is ook verboden in Nederland. 

Daarnaast heeft het bedrijf in Frankrijk een boete gekregen in verband met misleidende handelspraktijken. Uber zet de dienst in de markt als carpooldienst, maar volgens de Franse rechtbank is het een gewone taxidienst.