Een hacker heeft een database met gegevens over bijna 30.000 medewerkers van Amerikaanse veiligheidsdiensten bemachtigd, en gaat die informatie op internet publiceren.

Dat stelt de anonieme hacker althans tegenover Motherboard. Hij zou op het netwerk van het Amerikaanse ministerie van Justitie een database met 20.000 FBI-medewerkers en ruim 9.000 medewerkers van het Departement Binnenlandse Veiligheid (DHS) hebben bemachtigd.

In de lijst staan namen, functie-omschrijvingen, e-mailadressen en telefoonnummers. De lijst met DHS-medewerkers zou inmiddels zijn gepubliceerd door een Twitter-account die pro-Palestijnse boodschappen verspreidt, met de belofte dat ook de gegevens van de FBI-medewerkers binnenkort online zullen verschijnen.

De hacker claimt nog honderden gigabytes aan data van het netwerk van het ministerie van Justitie te hebben gestolen. Het is onduidelijk om wat voor gegevens het gaat, en wat het motief van de hacker is.

Tegen Motherboard vertelt de hacker dat hij het e-mailaccount van een medewerker van het ministerie heeft gekraakt, en dat hij vervolgens een beveiligde website van het ministerie is binnengekomen. Daarvoor was een speciale code nodig die hem aan de telefoon werd gegeven door een medewerker van het betreffende departement.

De FBI en DHS hebben nog niet gereageerd op de hack. Verschillende medewerkers uit de lijst die door Motherboard werden benaderd, zeiden geen weet te hebben van het lek.