Jack Dorsey, directeur van Twitter heeft zaterdagavond de geruchten ontkracht dat het sociale netwerk binnenkort stopt met het chronologisch tonen van tweets.

Volgens bronnen van Buzzfeed wilde Twitter tweets op een nieuwe manier gaan sorteren, maar Dorsey laat weten dat hier geen sprake van is.

"We zijn nooit van plan geweest om de tijdlijn te reorganiseren. Twitter is live. Twitter is real-time. We houden van de live stream. Dat zijn wij. En wij zullen door blijven gaan met het verbeteren om Twitter meer - en dus niet minder - live te laten aanvoelen."

Twitter testte al langer een nieuwe tijdlijn waarbij tweets niet chronologisch worden gesorteerd, maar worden geordend naar relevantie, maar het bedrijf benadrukte steeds dat het om een experiment ging.

'Terwijl je weg was'

Ook toont Twitter zijn mobiele gebruikers al langer een verzameling van opvallende tweets die zijn geplaatst terwijl zij weg waren. Dat overzicht van niet-chonologisch geordende tweets staat boven de normale lijst met tweets. Scrollen gebruikers langs die samenvatting, werkt de lijst weer als gewoonlijk, geordend van nieuw naar oud.

Het algoritme waarmee dat 'terwijl je weg was'-overzicht wordt gemaakt, zal volgens The Verge breder worden ingezet. De site sprak met enkele testpersonen die al enige tijd met een vernieuwde tijdlijn werken.

Daarbij merkt de site op dat gebruikers straks zelf kunnen kiezen of ze Twitter op traditionele manier bekijken, of inclusief een lijst met populaire tweets bovenaan. Maar het overzicht met bovenaan populaire tweets zou wel de standaard worden.

Indien ingeschakeld zou de nieuwe functie populaire tweets altijd bovenaan tonen, maar scrollen gebruikers daar langs komen ze alsnog in het traditionele chronologische overzicht terecht. Of en wanneer Twitter de functie aan zijn apps en site toevoegt, is onduidelijk.