Sociaal netwerk Twitter stopt mogelijk binnenkort met het chronologisch tonen van tweets. De verandering vindt in dat geval al begin volgende week plaats.

Twitter wil tweets op een nieuwe manier gaan sorteren, aldus bronnen van Buzzfeed. Berichten zouden op basis van relevantie hoger op de website en in de app worden getoond. Hiervoor wordt een speciaal algoritme gebruikt. Het sociale netwerk denkt te kunnen voorspellen wat gebruikers het liefst willen zien.

Er wordt door Twitter al langer geëxperimenteerd met een niet-chronologische tijdlijn. Nu zou het techbedrijf eindelijk van plan zijn om het alternatief voor alle gebruikers beschikbaar te stellen. 

Facebook

De nieuwe Twitter-feed is vergelijkbaar met de nieuwsfeed van Facebook, waarin berichten ook op basis van relevantie worden gesorteerd. De twee sociale netwerken gaan door de aanpassing daarom iets meer op elkaar lijken.

In 2015 maakte Twitter ook een aanpassing waardoor het netwerk meer op zijn concurrent lijkt. De favorietknop werd toen veranderd in een like-optie.