In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de afgelopen week. Met deze week: De omslag van Microsoft op de smartphonemarkt, hoe Whatsapp geld aan ons gaat verdienen en Safe Harbor.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (14 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Whatsapp

Whatsapp bereikte deze week de mijlpaal van een miljard actieve gebruikers. Facebook telde ruim 20 miljard dollar neer voor de chatdienst en het is nu tijd om geld te verdienen. Opvallend genoeg maakte Whatsapp onlangs nog bekend dat de jaarabonnementen van 89 cent definitief geschrapt zijn. Hoe gaat Facebook dan omzet binnenhalen met Whatsapp? We bespreken de mogelijkheden en veranderingen die we de komende jaren kunnen verwachten.

Microsoft en Windows Phone

Jarenlang had Microsoft als doel om zo veel mogelijk fabrikanten Windows Phones te laten maken. De verkoop steeg enigszins, maar het marktaandeel bleef achter. De afgelopen kwartalen krimpt dat aandeel zelfs weer en Microsoft geeft ondertussen honderden miljoenen dollars uit aan het kopen van populaire Android- en iOS-apps.

Het bedrijf hanteert onder ceo Satya Nadella een nieuwe strategie. Gaan ze er met alleen apps komen en hoe blijft Windows 10 voor smartphones dan relevant?

Safe Harbor

Op het nippertje presenteerden de VS en EU deze week een nieuw privacyverdrag als opvolger van Safe Harbor waar het Europees Hof onlangs een streep door zette. Wat weten we van dit verdrag en hoe zijn de eerste reacties?

Leestip

De leestip van de week is een stuk uit The New Yorker over de onzin van een jaar offline gaan en geen technologie gebruiken: The useless agony of going offline.

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.