De nieuwe versie van Doom komt op 13 mei uit. Daarnaast is er een nieuwe trailer uitgebracht voor de shooter. 

Tegelijkertijd met de release van de game wordt een collector’s edition in gelimiteerde opgave beschikbaar gesteld, maakt uitgever Bethesda donderdag bekend.

Doom komt op 13 mei uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc. De game heeft naast een singleplayer- en multiplayermodus ook SnapMap, een modus waarin spelers hun eigen maps en singleplayeravonturen kunnen maken en online kunnen delen met andere spelers.

De speciale editie van Doom bevat een beeldje van één van de demonen uit de game: de Revenant. Het beeldje is gebaseerd op de 3D-bestanden uit de game. Ook bevat de collector's edition een steelcase van de game. In Nederland kan de editie worden aangeschaft voor 129,99 euro.

Gametrailer: Doom keert terug op 13 mei
Gametrailer: Doom keert terug op 13 mei

Origineel

De originele Doom verscheen in 1993 en werd direct een van de succesvolste games ooit. De 3d-graphics waren voor de tijd zeer indrukwekkend, en na de verschijning van Doom werd de first-person shooter een erg populair genre.

Fans van de game maakten veel verschillende modificaties voor het spel, nadat de broncode in 1997 gratis beschikbaar werd gesteld. Er verschenen ook nog twee opvolgers, Doom II: Hell On Earth in 1994 en Doom 3 in 2004.

De nieuwe versie van Doom werd in 2008 al aangekondigd, waarna het lange tijd stil bleef. In 2013 werd bekend dat de ontwikkeling van de game zeer moeizaam verliep en dat ontwikkelaar Id Software in 2011 totaal opnieuw was begonnen.