Google gaat zijn zelfrijdende auto op een nieuwe locatie in de staat Washington testen. Zo moet de auto in contact komen met meer soorten weersomstandigheden.

De zelfrijdende auto gaat rondrijden in het plaatsje Kirkland in de staat Washington, zo meldt Google.

Eerder werden de zelfrijdende auto's alleen getest in Mountain View, waar Google is gevestigd, en in Austin. Op die plekken is het echter meestal mooi weer, terwijl de staat Washington meer te maken krijgt met neerslag.

Zelfrijdende auto's hebben het vaak moeilijk op natte wegen, omdat de sensoren niet berekend zijn op weerspiegelende wegen. 

Bekijk beelden van de zelfrijdende auto van Google

Google gaat zelfrijdende auto's in slechter weer testen
Google gaat zelfrijdende auto's in slechter weer testen

Regelgeving

De staat Washington heeft geen speciale regelgeving voor zelfrijdende auto's, waardoor de auto van Google zonder problemen de weg op kan.

"We zijn verheugd over de mogelijkheden van zelfrijdende auto's om ongelukken te voorkomen en mobiliteit te geven aan mensen die zich niet makkelijk kunnen verplaatsen", zegt burgemeester Amy Walen in een verklaring die Google aan verschillende buitenlandse media gaf.

In eerste instantie zal alleen een aangepaste Lexus rondrijden in Kirkland. De zelfrijdende auto die Google zelf heeft gebouwd wordt er nog niet getest.

Onlangs bleek uit het maandelijkse rapport van Google over zijn zelfrijdende auto's dat wekelijks 16.000 tot 24.000 kilometer wordt afgelegd door de voertuigen. Ook worden dagelijks bijna 5 miljoen virtuele kilometers gesimuleerd.