Google Street View legt Nederlandse natuur vast

Google gaat de Nederlandse natuur vastleggen met zijn Street View-camera's.

Het Amerikaanse bedrijf begint met het piepkleine Waddeneilandje Griend. 

Het onbewoonde eiland tussen Terschelling en Harlingen met zijn vogels en zeehonden is beschermd natuurgebied en normaal gesproken niet toegankelijk voor mensen. Met een draagbare camera van Google is het eiland grotendeels vastgelegd.

Komend jaar komen 24 andere natuurgebieden, landgoederen en forten aan de beurt zoals de Weerribben-Wieden, Veluwezoom, Nieuwkoopse plassen en het eiland Tiengemeten.

Naar verwachting zijn begin komend jaar de beelden van Griend te zien. Die zijn gemaakt door medewerkers van Google. Later in 2016 volgen de overige. Daarbij zullen medewerkers van Natuurmonumenten de camera hanteren. Na bewerking door het techbedrijf gaan de beelden online.

Grand Canyon

Natuurmonumenten heeft in totaal circa 350 natuurgebieden, waarvan de meeste open zijn voor het publiek. Als de samenwerking met het Amerikaanse bedrijf goed verloopt, worden mogelijk nog meer terreinen gefotografeerd.

Google heeft in het buitenland al eerder natuur via Street View vastgelegd, zoals de Grand Canyon, Galapagos-eilanden en Antarctica.

Tip de redactie