'Twee derde van Nederlanders kent Apple Music al'

Apple Music is al bekend onder veel Nederlanders. Iets minder dan twee derde van alle Nederlanders heeft al eens van de muziekstreamingdienst gehoord.

Dit blijkt uit onderzoek van Telecompaper en Motivaction, waarbij duizend Nederlanders tussen de vijftien en zeventig jaar zijn ondervraagd. Ongeveer een derde (35,1 procent) van alle Nederlanders zou een muziekstreamingdienst gebruiken.

Apple Music is bekend bij 62,5 procent van alle ondervraagden. 3,2 procent heeft een abonnement afgesloten. Apple Music is op 30 juni in Nederland gestart en biedt een proefabonnement voor drie maanden. In die periode hoeft nog niet betaald te worden.

Spotify

Spotify is qua populariteit en gebruik het grootst in Nederland. 87,9 procent van alle ondervraagden kent Spotify. Ongeveer een kwart (23,4 procent) van de respondenten gebruikt Spotify ook

Op de tweede plek in Nederland staat Google Play Music, dat bekend is bij 74,3 procent van de ondervraagden en wordt gebruikt door 11,3 procent. 

Telecompaper deelde in juli ook cijfers over muziekstreamingdiensten in Nederland. Destijds werd Apple Music echter nog niet meegenomen.

Lees meer over:
Tip de redactie