'Consumenten kunnen producten direct via Google gaan kopen'

Google gaat 'nu kopen-knoppen' plaatsen bij zoekresultaten naar producten op mobiele apparaten.

Dat melden anonieme bronnen die bekend zijn met het plan aan The Wall Street Journal.

Consumenten die via Google zoeken naar producten, kunnen in de toekomst het product direct via de zoekmachine kopen. Zodra ze op de koop-knop klikken worden mensen naar een andere pagina gestuurd waar ze hun keuzes voor bijvoorbeeld maat en bezorgmogelijkheden kunnen opgeven. De koop kan ook via dezelfde pagina worden afgerond.

De knop is niet zichtbaar op desktopcomputers, maar alleen op mobiele apparaten. In het begin zal de koop-knop alleen zichtbaar zijn bij een aantal procent van de zoekopdrachten.

Vooralsnog zullen de producten nog worden verkocht en geleverd door de winkeliers en niet door Google. Volgens de bronnen is kledinggigant Macy’s in gesprek met Google over de lancering van het plan.

Google zal volgens de bronnen de betalingsgegevens van kopers niet doorgeven aan de retailers. Op het moment dat Google het geld heeft ontvangen wordt het geld overgemaakt naar de winkeliers. De 'koop-knop' wordt volgens de bronnen door retailers gekocht van Google via het bestaande reclamemodel.

Lees meer over:
Tip de redactie