Uitgevers Veen Bosch & Keuning en Dutch Media komen met een abonnementsdienst voor e-books. Het is voor het eerst dat Nederlanders zo'n abonnement kunnen nemen.

Elly's Choice, zoals de dienst heet, kost 2,99 euro per maand. Elke maand zijn tien titels beschikbaar.

In de eerste maand zijn onder meer boeken van Saskia Noort, Nicci French, Herman Koch en Auke Hulst te lezen. Het aanbod bestaat deels uit bestsellers en deels uit debuutromans.

Elly's choice biedt ook een digitaal tijdschrift aan met recensies van de aangeboden boeken en met interviews. Een abonnement op de dienst zal worden weggegeven bij aankoop van sommige Samsung-tablets, melden de uitgevers. Zij verwachten over enkele jaren "honderdduizenden abonnees" te hebben verzameld. 

De boeken mogen worden gedownload naar maximaal drie apparaten, zoals e-readers en tablets. De boeken zijn dan oneindig beschikbaar, dus er is geen beveiliging die ze na bepaalde tijd weer deactiveert. Om illegale verspreiding te voorkomen zijn de e-books voorzien van een watermerk.

Ook in het buitenland verschijnen steeds meer abonnementsdiensten voor e-books, zoals Kindle Unlimited en Oyster in de VS. Zij richten zich echter vooral op het aanbieden van zo veel mogelijk boeken, in plaats van het maken van een maandelijkse selectie.