Blackberry komt in september weer met nieuwe high-end toestellen met fysiek toetsenbord zoals de vierkante Blackberry Passport. Een high-end toestel met alleen een touchscreen komt pas in 2015.

Dat blijkt uit informatie die N4bb.com in handen heeft.

Op de roadmap van Blackberry is te zien dat aan het eind van het derde kwartaal, waarschijnlijk in september, twee nieuwe toestellen zullen uitkomen.

Zowel de vierkante Blackberry Passport als de Blackberry Khan die zich richt op design worden dan gelanceerd. Beide toestellen hebben een fysiek toetsenbord met high-end specificaties.

Passport en Kahn

De Passport, in de roadmap ook Innovation genoemd, krijgt een 4,5 inch-scherm met een vierkant scherm van 1440 x 1440 pixels. Het toetsenbord zou ook als trackpad dienen.

De Kahn, ook Prestige genoemd, komt uit in de Porsche-lijn met opvallend design. Dit toestel zou een 3,5 inch-scherm krijgen met 3G aan werkgeheugen en een 1,7 GHz dualcore processor. 

In september zal het bedrijf ook Blackberry 10.3, een nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem van Blackberry, uitbrengen.

Volgend jaar

Pas volgend jaar komt volgens N4bb.com dan een high-end smartphone zonder fysiek toetsenbord uit. Ook de Blackberry Q20, een klassiek Blackberry-toestel wordt op de roadmap voor 2014 niet genoemd en komt dus pas volgend jaar.

Op de gelekte planning is tevens te zien dat de Blackberry Z30, Q10, Z10 en Q5 volgend jaar uit de handel worden gehaald. Het aanbod zal dan alleen nog bestaan uit de goedkope Blackberry 9720, de Blackberry Passport en de Blackberry Khan.

Bekijk gelekte video's en foto's van de bijzondere Blackberry Passport