'Samsung komt met meer metalen telefoons'

Samsung zou van plan zijn om dit najaar drie nieuwe metalen telefoons te lanceren binnen een nieuwe Galaxy A-serie. 

De drie nieuwe modellen zouden qua ontwerp lijken op de eerder deze maand onthulde Galaxy Alpha, zo meldt Sammobile op basis van ingewijden.

De Alpha is de eerste Samsung-smartphone sinds tijden die een deels metalen behuizing heeft, in plaats van enkel kunststof. De combinatie van metaal en kunststof zou ook in het ontwerp van de Galaxy A-modellen terug te vinden zijn, evenals betere camera's op de voorkant. 

Het zou aanvankelijk gaan om drie modellen in verschillende prijssegmenten, de SM-A300, SM-A500 en SM-A700. De SM-A500 en SM-A700 krijgen naar verluidt een hd-scherm en de SM-300 een qhd-scherm. De Galaxy A-serie zou ergens de komende weken onthuld worden.

Samsung presenteert voor die tijd eerst nog de Galaxy Note 4, tijdens de IFA-beurs begin september. Volgens geruchten krijgt die phablet ook een gedeeltelijk metalen behuizing.

Bij de aankondiging van de Galaxy Alpha gaf Samsung al aan dat dit nieuwste model de standaard zet voor toekomstige Galaxy-telefoons. "Met de Galaxy Alpha slaan we een nieuwe designrichting in", beaamde Gerben Walt Meijer bij Samsung Nederland toentertijd.

Het verschil tussen de Galaxy Alpha, iPhone 5S en Galaxy S5

Galaxy Note 4: Dit weten we over Samsungs nieuwe phablet

Lees meer over:
Tip de redactie