Google zou het voor ouders makkelijker willen maken om hun kinderen verschillende Google-diensten te laten gebruiken.

Ditt meldt The Information, dat eerder al met het gerucht kwam over een kindvriendelijke versie van YouTube.

Volgens de website is die variant onderdeel van een breder initiatief binnen Google om zijn diensten, zoals Gmail, ook voor kinderen toegankelijk te maken. Hierbij zouden ouders toegang krijgen tot een dashboard waarop zij de activiteiten van hun kinderen kunnen inzien. 

Momenteel mogen kinderen onder een bepaalde leeftijd nog geen Google-account hebben. In de Verenigde Staten zijn websites namelijk verplicht om de toestemming van ouders te vragen wanneer kinderen onder de dertien jaar zich willen aanmelden.

Sommige bedrijven faciliteren dit via bijvoorbeeld een eenmalige transactie met een creditcard, maar Google biedt deze optie niet. 

Het bedrijf vereist simpelweg een minimale leeftijd en staat geen aanmeldingen toe van personen die hier niet aan voldoen.

In Nederland geldt hiervoor een minimum leeftijd van zestien jaar. Er vindt echter geen controle plaatst of de ingevoerde leeftijd ook daadwerkelijk klopt, waardoor kinderen vrij eenvoudig alsnog zelf een Google-account aan kunnen maken. 

Hoe Google na de beursgang veranderde maar zichzelf bleef