Amsterdamse hotels hebben over het algemeen redelijk goede wifi-verbindingen voor hun klanten. Slechts 17 procent beschikt over 'slecht wifi'.

Dat blijkt althans uit cijfers van Hotelwifitest.com. Deze website laat bezoekers van hotels hun internetverbinding testen en slaat de resultaten op.

De website stelt dat een hotel een goede wifi-verbinding heeft als de downloadsnelheid 2 Mbps (0,25 MB per seconde) of hoger is en de uploadsnelheid uitkomt op minimaal 1 Mbps (0,125 Mbps). De vertraging mag bovendien niet hoger zijn dan 500ms en deze eisen moeten in ieder geval bij drie van de vijf tests gehaald worden om stabiliteit aan te tonen.

In Amsterdam voldoet 17 procent van de hotels niet aan bovengenoemde standaard. In de top 20 met meest geteste steden doen alleen Hong Kong (8 procent) en Stockholm (4 procent het beter).

In Las Vegas heeft 57 procent van de hotels 'slecht wifi' en daarmee bungelt de gokstad onderaan de lijst met meest geteste steden.

Database

De database van het relatief nieuwe Hotelwifitest.com moet overigens nog wel groeien. Zo is bij sommige hotels alleen de downloadsnelheid gemeten en zijn er in sommige steden slechts enkele hotels getest.

In New York zijn de resultaten van 185 hotels beschikbaar en in andere grote steden als Londen en San Francisco zijn dat er maar respectievelijk 92 en 52. In Amsterdam zijn 31 hotels getest.

Van de meest geteste hotelketens doet Radisson Blu het het best met 17 procent slechte verbindingen. Homewood Suits is hekkensluiter. Bij maar liefst 90 procent van de hotels van deze keten werd slecht internet gemeten.

Bekijk de complete lijst met beste steden en hotels

Hoeveel procent van de Nederlanders gebruikt internet op vakantie?