Vrijdag 12 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Galaxy Alpha

Galaxy Alpha met metalen frame in september naar Nederland

Samsung komt in september met een nieuwe Galaxy-telefoon. De Galaxy Alpha heeft een metalen frame, nieuw ontwerp en bovendien een kleiner scherm.
Door NU.nl/Colin van Hoek

De veelvuldig gelekte nieuwe telefoon is de eerste Samsung-smartphone in tijden die van metaal in plaats van kunststof gebruikmaakt.

De voorkant is zoals altijd gemaakt van glas, maar de rand van de Alpha is van metaal en moet zorgen voor een steviger gevoel en betere grip. De achterkant is nog steeds van kunststof en heeft net als bij de Galaxy S5 een reliëf en blijft verwijderbaar zodat de accu bijvoorbeeld vervangen kan worden.

De rand is licht geslepen bij de grens met het scherm, zoals we dat eerder zagen bij toestellen van HTC. Verder is de rand wat gladder en strakker dan bij de afgelopen Galaxy S-toestellen. Ook de knoppen zijn opnieuw vormgegeven.

Het toestel heeft een 4,7 inch-scherm, een stuk kleiner dan de 5,1 inch uit de Galaxy S5. Bovendien is de Alpha met 6,7 millimeter bijzonder dun en met 114 gram ook vrij licht.

Toon alleen het PlaatjeToon alleen het Plaatje
Galaxy Alpha
Galaxy Alpha

Specificaties

Opmerkelijk is dat Samsung kiest voor resolutie van 1280 x 720 (hd) in plaats van 1920 x 1080 (full hd). De pixeldichtheid komt alsnog uit op een degelijke 312 pixels per inch, vergelijkbaar met de iPhone 5S maar een stuk lager dan bij de Galaxy S5.

De Alpha beschikt verder wel over high-end specificaties met een octacore processor (een combinatie van twee quadcores) een 12 megapixel-camera, een vingerafdrukscanner, 2GB aan werkgeheugen en 32 GB aan opslag. Er is geen MicroSD-slot aanwezig en ook de hartslagmeter uit de S5 is weggelaten.

Nieuwe ontwerprichting

Samsung heeft de afgelopen jaren de nodige kritiek gehad op het ontwerp van en de materiaalkeuze in de Galaxy-toestellen. Het bedrijf lijkt zich daar van bewust en schrijft in het persbericht: "Met een focus op elegant design en compacte constructie zet Samsung met de Galaxy Alpha de nieuwe standaard voor Galaxy-smartphones."

Het ontwerp van de Alpha zal dus doorgevoerd worden in andere toestellen. Mogelijk als eerst bij de Galaxy Note 4 die naar verwachting begin september wordt aangekondigd.

"Met de Galaxy Alpha slaan we een nieuwe designrichting in", beaamt Gerben Walt Meijer, Marketing Manager Mobile bij Samsung Nederland.

De Alpha is vanaf september in Nederland verkrijgbaar in zwart, wit, goud , zilver en blauw voor 599 euro. Ter vergelijking: De Galaxy S5 werd in april geïntroduceerd voor 699 euro en de prijs ligt nu zo'n honderd euro lager.

Aanbevolen artikelen