Een verkoopverbod op Beats-koptelefoons, zoals Bose graag wil, zou de consumentenvrijheid volgens Beats schaden, en de concurrentie bedreigen.

Zo reageert Beats op de aanklacht die Bose eind juli tegen het bedrijf indiende, meldt Law360.

Bose zegt dat Beats met zijn koptelefoons Bose-patenten op het gebied van ruisonderdrukkende technologie schendt. Zulke koptelefoons filteren het omgevingsgeluid weg, en werden door Bose geïntroduceerd.

Bose wil dat Beats-koptelefoons met ruisonderdrukkende technologie niet meer verkocht mogen worden. Een bedreiging voor de consumentenvrijheid, vindt Beats. Volgens het bedrijf, dat inmiddels eigendom van Apple is, zijn er geen bedrijven die het gat kunnen vullen dat Beats bij een verkoopverbod zou achterlaten.

"De aanklager heeft geen bewijs dat hij of iemand anders ruisonderdrukkende koptelefoons van Beats zou kunnen vervangen, laat staan ​​heeft de capaciteit om dit binnen een commercieel redelijke tijd te doen", aldus Beats.

Bovendien zouden veel van de modellen die Bose met zijn aanklacht op de korrel neemt helemaal geen ruisonderdrukkende technologie hebben. Een derde van de koptelefoons die Beats verkoopt bevat die techniek.

Hoe Beats sluw, slim en snel populair werd