De multiplayerstand van Call of Duty: Advanced Warfare kent dynamische maps die tijdens het spelen veranderen. 

Dat werd onthuld tijdens een speciaal hiervoor georganiseerd multiplayerevenement.

Via een getoonde trailer werd duidelijk hoe een aanstormende tsunami er bijvoorbeeld voor zorgt dat de omgeving verandert, vergelijkbaar met het Levolution-systeem in Battlefield 4.

Spelers hebben in de multiplayerstand verder de beschikking over verschillende futuristische gadgets, waaronder drones en een kruisboog.

Spelers kunnen zichzelf ook tijdelijk onzichtbaar maken en met behulp van hun pak extra hoog springen. Verticaliteit, snelheid en kracht zijn volgens ontwikkelaar Sledgehammer belangrijke kenmerken. Dit dankzij het futuristische exoskelet dat ieder multiplayerpersonage draagt.

Nieuw loot-systeem

De multiplayer van Advanced Warfare krijgt ook een nieuw loot-systeem dat werkt naast het ervaringssysteem en is ingedeeld in drie verschillende categorieën.

Gedurende de multiplayersessies kunnen spelers via het zogenaamde supply drop-systeem speciale wapens verdienen, extra mogelijkheden voor hun personage krijgen en eenmalig in te zetten Reinforcements vrijspelen. De verschillende supply drops zijn te verkrijgen door bepaalde opdrachten uit te voeren.

Advanced Warfare introduceert tot slot coöperatieve scorestreaks, het samen ondernemen van bepaalde acties of voltooien van opdrachten voor extra punten. 

Call of Duty: Advanced Warfare verschijnt 4 november en bevat een personage ingesproken door Kevin Spacey, de hoofdrolspeler van Netflix-serie House of Cards.

Preview: Call of Duty: Advanced Warfare biedt bekend spektakel