De Moto G2, de opvolger van de betaalbare Moto G, zal vanaf begin september verkrijgbaar zijn.

Dat meldt althans een anonieme bron bij een retailer aan GSMarena.

De telefoon zou vanaf 10 september leverbaar zijn en wordt mogelijk tijdens technologiebeurs IFA begin september aangekondigd.

Volgens de bron gaat de Moto G2 zo'n 250 euro kosten, hoewel de prijs afhankelijk is van bijvoorbeeld het btw-tarief in verschillende landen. De Moto G werd in Nederland geïntroduceerd voor 219 euro en is momenteel verkrijgbaar vanaf zo'n 170 euro.

Specificaties

Volgens eerdere geruchten, gebaseerd op een verschijning in een benchmarktest, krijgt de Moto G2 een 5 inch-scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels. De originele Moto G had een 4,5 inch-scherm en dezelfde resolutie.

Verder wordt de telefoon naar verwachting uitgerust met een Snapdragon 400-chip, 1 GB aan werkgeheugen en een 8 megapixel-camera. De Moto G2 zal draaien op Android 4.4.4, momenteel de nieuwste versie van het besturingssysteem. Het grootste verschil lijken de camera en het schermformaat te zijn.

Motorola onderscheidt zich de afgelopen jaren, onder de vleugels van Google, met betaalbare maar kwalitatief goede smartphones zoals de Moto E en Moto G. Het bedrijf is inmiddels overgenomen door Lenovo, maar blijft onder de eigen naam telefoons maken.

Review: Moto G tilt goedkope smartphones naar hoger niveau

Moto E: Spotgoedkoop en indrukwekkend