Microsoft stopt in 2016 met het ondersteunen van bepaalde versies van Internet Explorer in oudere Windows-besturingssystemen.

Het nieuwe beleid gaat in per 12 januari 2016, zo laat Microsoft weten via een blogpost over de verandering. Het bedrijf heeft besloten voortaan bij oudere Windows-versies enkel de meest recente versie van Internet Explorer te blijven ondersteunen.

Zo moeten Vista-gebruikers Internet Explorer 9 installeren om nog updates voor de browser te ontvangen. Voor Windows 7- en 8.1-gebruikers is dit Internet Explorer 11. Microsoft raadt zijn klanten sowieso aan om te upgraden naar de meest recente versie om veiligheidsrisico's te minimaliseren.

Het bedrijf zegt wel te snappen dat sommige zakelijke klanten nog baat hebben bij het gebruik van oudere versies als zij hiervoor speciale webapplicaties hebben geoptimaliseerd.

Voor hen stelt Microsoft de Enterprise Mode langer beschikbaar voor de verschillende versies van Windows. Deze functionaliteit van Internet Explorer 11 biedt achterwaartse compatibiliteit voor verouderde applicaties.

Windows 9

De meest recente versie van Microsofts besturingssysteem is Windows 8.1, dat deze maand een update krijgt. Volgens Microsoft volgen er daarna echter geen grote updates meer. Het bedrijf lijkt zich te richten op opvolger Windows 9. Naar verwachting komt de nieuwe versie in april 2015 uit.

Windows 9: Zo gaat de opvolger van Windows 8 eruit zien

Geen grote updates Windows 8.1 meer op komst