Sony is aangeklaagd omdat de graphics van Killzone: Shadow Fall niet op de door het Japanse bedrijf geadverteerde resolutie draaien. 

Dat meldt Polygon. De Killzone-games, die alleen voor de Playstation beschikbaar zijn, worden ontwikkeld door de Nederlandse gameontwikkelaar Guerilla Games en uitgegeven door Sony. 

Eerder werd bekend dat de multiplayer-modus van Killzone: Shadow Fall geen resolutie van 1920 bij 1080 pixels maar een resolutie van 960 bij 1080 pixels heeft. De singleplayer-modus van de Playstation 4-game draait wel op een resolutie van 1920 bij 1080 pixels.

Volgens de Amerikaanse aanklager Douglas Ladore heeft Sony consumenten misleid door Killzone: Shadow Fall aan te prijzen met een 1080p-resolutie, die normaliter 1920 bij 1080 pixels betreft. "Sony's marketing en de details op de hoes van de game zijn gewoonweg fictie", zo luidt de aanklacht.

5 miljoen dollar

Sony wordt onder andere aangeklaagd wegens valse reclame, oneerlijke concurrentie en fraude. Ladore eist een bedrag van minimaal 5 miljoen dollar.

Sony heeft nog niet op de aanklacht gereageerd.

Lees ook de review van Killzone: Shadow Fall