Zoekgigant Google doet een nieuwe poging op de tv-markt met Android TV. Sony gelooft in het besturingssysteem voor slimme tv's, ondanks het mislukte Google TV van een paar jaar geleden.

Dat vertelt Motoi Kawamura, hoofd TV Product Planning bij Sony, in een gesprek met NU.nl.

Google TV werd in 2010 gelanceerd in samenwerking met onder meer Sony, het besturingssysteem sloeg echter niet aan. Tijdens Google I/O, ruim een maand geleden, presenteerde Google de nieuwe software Android TV en Sony doet wederom mee.

Kawamura verwacht de eerste tv's met Android in 2015. Hij wil niet zeggen of alle nieuwe modellen dan uit worden gerust met het besturingssysteem, maar stelt wel dat het "geen niche-product" zal worden.

Sony verwacht veel meer van Android TV dan van Google TV: "Google TV was meer gericht op de pc-ervaring. Het ging om Chrome en zoeken. Android TV richt zich meer op de tv."

Bovendien meent Kawamura dat de timing beter is, omdat een tv met internet nu gebruikelijker is en meer toepassingen heeft. "Streaming is nu veel normaler en voor mijn gevoel staan tv-zenders en productiemaatschappijen er meer voor open."

Hands-on: Android TV maakt slimme televisie veelzijdiger