Microsoft is na twee jaar alweer toe aan de derde generatie Surface. De nieuwe Surface Pro 3 wordt niet meer als tablet in de markt gezet. Microsoft wil naar eigen zeggen de concurrentie aangaan met de Macbook Air.

Toen Microsoft de eerste Surface introduceerde in 2012 verbaasde het vriend en vijand. Het was voor het eerst dat Microsoft zelf een pc ging maken.

De eerste Surface werd gelanceerd als echte tablet en concurreerde met producten van partners. Het apparaat sloeg echter nooit breed aan vanwege de hoge prijs en omdat de Surface zowel als tablet en laptop niet echt slaagde.

De Surface Pro 3 is veel meer een laptop en zit in ieder geval vol met veranderingen. De standaard beschikt niet meer over vaste standen, maar kan naar hartelust worden aangepast en ook het toetsenbord heeft een fikse verbetering ondergaan. De toetsen en vooral trackpad reageren nog beter.

Daarnaast is het scherm groter geworden en is het hele apparaat dunner en lichter geworden. Wel blijft de indrukwekkende Surface Pro 3 vrij duur. Het apparaat is verkrijgbaar vanaf 819 euro en het toetsenbord moet los, voor 130 euro, worden gekocht. 

Bekijk alle testresultaten, specs en bevindingen in de uitgebreide review op NUtech.nl, of bekijk hieronder de videoreview:

Bekijk de videoreview:
Bekijk de videoreview: