Samsung hint in een uitnodiging voor een persconferentie op de komst van de Galaxy Note 4.

In de e-mail die naar tal van journalisten is gestuurd staat 'Ready? Note the date!' in een handgeschreven lettertype.

Zowel de tekst als de vormgeving lijken een verwijzing te zijn naar de Galaxy Note 4, de verwachte nieuwe phablet van Samsung.

Ook de rest van de uitnodiging is getekend vormgegeven. De voorgaande Note-toestellen beschikten over een stylus waarmee (aan)tekeningen op de smartphone kunnen worden gemaakt.

Bovendien is het opvallend dat Samsung tegelijkertijd persconferenties houdt in Berlijn, Peking en New York. De presentatie op 3 september is officieel de persconferentie voor technologiebeurs IFA in Berlijn. Blijkbaar vindt Samsung de aankondiging echter zo belangrijk dat er ook in Azië en de Verenigde Staten een evenement plaatsvindt.

De Galaxy Note is naast de Galaxy S-lijn de belangrijkste serie bij Samsung. Er worden doorgaans miljoenen exemplaren van de Note-toestellen verkocht. De Galaxy Note 4 werd al in september verwacht omdat Samsung de afgelopen drie jaar altijd tijdens IFA een nieuwe Note presenteert.

Het toestel krijgt naar verwachting een 5,7 inch-scherm, net als zijn voorganger. Dat zou betekenen dat de phablet voor het eerst niet groter wordt. Wel zou de Note 4 een zeer bijzonder gebogen scherm krijgen.

Dit weten we al over de Galaxy Note 4