Google heeft minstens twee games uit Google Play verwijderd die gebruikers als Israël de Gazastrook lieten bombarderen. 

De games Bombgaza en Gaza Assault: Code Red zijn sinds maandag niet meer in Google Play, de applicatiewinkel voor Android, te vinden.

Google bevestigt tegenover Mashable dat de apps zijn verwijderd, maar gaat verder niet in op specifieke gevallen. "We verwijderen apps die in strijd zijn met onze voorwaarden", wil de zoekgigant alleen kwijt.

In die voorwaarden staat onder meer dat apps niet gewelddadig mogen zijn, dat ze niet mogen aanzetten tot haat en dat er niet gediscrimineerd mag worden.

Bombarderen

In beide games moest de gebruikers terroristen in Gaza bombarderen. In Bombgaza moesten burgers ontweken worden en is het spel afgelopen als er te veel burgerslachtoffers vallen. In Gaza Assault kwam die nuancering helemaal niet voor.

De games waren verkrijgbaar sinds respectievelijk 26 en 27 juli, aldus Mashable.

Er staan overigens nog wel soortgelijke games in Google Play. In Iron Dome wordt Israël aangevallen en moeten burgers vluchten. Het is aan de gebruiker om rakketten te lanceren. In Hamas Rockets moet een raket naar een doel worden gestuurd terwijl luchtafweergeschut moet worden ontweken. Waarom die apps niet verwijderd zijn en of ze binnenkort wel zullen verdwijnen is niet bekend.

Zeven opmerkelijke apps die werden verbannen