De productie van extra sterke saffieren onderdelen voor de iPhone 6 gaat binnenkort van start.

Dat kan worden opgemaakt uit de kwartaalcijfers van GT Advanced Technologies dat in een fabriek in Arizona saffier voor Apple zal produceren. 

Het bedrijf spreekt niet specifiek over de iPhone 6, maar maakt saffieren onderdelen voor producten van Apple. 

Naar verluidt wil Apple een saffierscherm verwerken in de iPhone 6 hoewel geruchten erop wijzen dat dat mogelijk niet in alle modellen zou zitten. Ook is het nog mogelijk dat het scherm van de vermeende iWatch van saffier wordt gemaakt.

Bijna klaar

GT Advanced Technologies werkt sinds vorig jaar samen met Apple en heeft andere klanten daarom afgestoten. Apple heeft de volledige voorraad nodig.

"De bouw en installatie van onze fabriek in Arizona is bijna klaar en we werken toe naar massaproductie", zo laat het bedrijf weten. "We blijven zelfverzekerd over de langetermijnpotentie van saffier voor GT."

Het bedrijf heeft een verlies van 86 miljoen dollar geleden in het meest recente kwartaal omdat het klanten heeft afgestoten. Eind oktober stelt het bedrijf een betaling van 139 miljoen dollar van Apple te verwachten omdat het dan aan alle eisen voldaan zal hebben.

Saffier

Apple gebruikte al saffier voor de cameralens van de iPhone 5 en 5S, bij het meest recente model werd bovendien ook de thuisknop voorzien van een laag saffier.

Dit materiaal is extra sterk en krasbestendig. Het zou dus ook uitstekend voor smartphoneschermen kunnen worden gebruikt. Volgens recente geruchten zal Apple naar verluidt een 4,7 en 5,5 inch iPhone 6 uitbrengen waarbij mogelijk alleen de 5,5 inch-variant aan saffierscherm krijgt.

Volgens anonieme bronnen is de productie van de 4,7 inch-versie in juli begonnen en zal de 5,5 inch-variant deze maand in productie gaan. 

Waarom onze gadgets binnenkort een saffierscherm hebben

Zo gaat de iPhone 6 eruit zien en dit weten we al