De Galaxy Alpha, volgens geruchten een van de eerste metalen smartphones van Samsung, is in vanuit alle hoeken te zien op gelekte foto's.

Het toestel wordt volgens Sammobile op 13 augustus geïntroduceerd. Eerder noemde de doorgaans betrouwbare geruchtensite vandaag als introductiedatum.

De zwarte variant van de Galaxy Alpha was eerder al op foto's te zien. Foto's van de witte versie tonen het toestel van alle kanten. Onder meer de metalen zijkant die helemaal rond het toestel loopt is zo goed te zien.

720p-scherm

De Galaxy Alpha zou een 4,8 inch scherm met 720p-resolutie krijgen, wat een pixeldichtheid van rond de 385 ppi zou opleveren. De processor zou een octacore Exynos 5433 zijn, een chip die volgens geruchten ook in een versie van de Galaxy Note 4 zou komen.

Daarnaast zou het toestel 2 gb werkgeheugen krijgen, en een 13 megapixelcamera. Net als de Galaxy S5 zou de telefoon ook een vingerafdrukscanner en hartslagmeter hebben. In tegenstelling tot veel andere Samsung-telefoons zou het ingebouwde opslaggeheugen van de Galaxy Alpha niet uitbreidbaar zijn.

Toch plastic

Op de gelekte foto's is te zien dat de achterkant van de Galaxy Alpha ogenschijnlijk te verwijderen is, net zoals vrijwel alle huidige Samsung-smartphones. Dat zou het verwisselen van de accu mogelijk maken, een functie die steeds minder smartphonemakers ondersteunen. Het is niet duidelijk of de achterkant van metaal is gemaakt, of van plastic met leer-uiterlijk, zoals enkele recente Samsung-telefoons.

Rond de lancering van de Galaxy S5 gingen er ook veel geruchten over de Galaxy F, een vermeende high-end Samsung-smartphone met volledig metalen behuizing. Die geruchten zijn de afgelopen tijd verstomd.

De Galaxy Alpha zou moeten concurreren met de iPhone 6. Die zou met 4,7 inch een vergelijkbaar schermformaat krijgen.

Overzicht: foto's en geruchten over de Galaxy F

Zo gaat de iPhone 6 er uit zien