LG zou dit jaar volgens analisten 60 miljoen smartphones kunnen verkopen. Een stuk meer dan vorig jaar.

Dat zeggen de analisten van Kiwoom Securities Co tegen de Korea Herald.

De analisten verwachten dat de concurrentie op de smartphonemarkt met name in de tweede helft van dit jaar zal toenemen. De LG G3 zou totdat onder meer de nieuwe iPhone wordt aangekondigd doorgaan met het veroveren van marktaandeel.

LG verkocht in 2011 en 2012 nog rond de 20 miljoen smartphones. Vorig jaar wist LG dat met 47,6 miljoen verkochte toestellen meer dan te verdubbelen. De groei zou vooral te wijten zijn aan de succesvollere lijn high-end toestellen zoals de LG G3.

Concurrentie

Waar het aandeel van LG op de smartphonemarkt groeit, daalt dat van Samsung. Toch heeft LG nog geen 5 procent aandeel, terwijl Samsung nog altijd 25 procent van de smartphones verkoopt.

Toch daalt het aandeel van Samsung wereldwijd, voornamelijk door de opkomst van Chinese smartphonemakers. LG zou volgens de analisten weinig te vrezen hebben, veel Chinese bedrijven richten zich vooral op de onderkant van de markt. De groei van LG zou voornamelijk in het duurdere segment zitten.

Vorige maand meldde LG al een recordkwartaal in smartphoneverpkopen. In drie maanden tijd verscheepte LG 14,5 miljoen smartphones. Dat zorgde voor een omzetgroei van 16 procent van zijn smartphone-tak.

LG floreert dankzij sterke smartphone- en tv-verkoop

LG G3: Qhd-resolutie maakt ook slachtoffers