Een recente softwareupdate voor LG's G Watch zorgt ervoor dat er minder snel corrosie optreedt bij de oplaadpinnetjes van het horloge.  

Dit meldt Android Police, dat een tip hierover kreeg van een gebruiker en de update door Google bevestigd zag worden. Het gaat om een kleine aanpassing van de software die automatisch uitgerold is. 

Hiermee zorgt LG ervoor dat er niet langer continu stroom loopt door de ontblote oplaadpinnetjes van de G Watch. Dit was voorheen wel het geval, ook als de smartwatch niet werd opgeladen. Het gevolg was dat bij sommige exemplaren versneld corrosie van de pinnetjes optrad.

Naast verkleuring zou dit ook problemen kunnen veroorzaken met het opladen van de G Watch. Het zou zelfs geleid hebben tot huidirritatie bij enkele eigenaars. 

De G Watch verscheen begin juli in Nederland en is de eerste commercieel beschikbare smartwatch die draait op Google's speciaal voor slimme horloges bedoelde besturingssysteem Android Wear.

Hardwarefabrikant HP kondigde onlangs nog een smartwatch aan die zowel met Android als iOS zou moeten werken. Ook Apple werkt volgens hardnekkige geruchten aan een slim horloge, dat de iWatch lijkt te gaan heten.

LG G Watch: Onvolmaakte maar veelbelovende Android-smartwatch

iWatch: Alle geruchten over de vermeende smartwatch van Apple