Google plaatst zijn sociale netwerk Google+ de laatste tijd al meer naar de achtergrond, nu zou het ook de geprezen fotodienst van Google+ losweken.

Dat zeggen bronnen tegenover Bloomberg.

Google zou de fotodienst die nu in Google+ zit gebouwd graag los aan willen bieden. Het foto-onderdeel van Google+ wordt vaak genoemd als één van de beste manieren om online foto's op te slaan.

Zo laat Google verschillende algoritmen los op foto's die daardoor automatisch worden gerangschikt en doorzoekbaar worden gemaakt. De dienst heeft Googles eerdere fotodienst Picasa compleet vervangen.

Google+

Maar de afgelopen maanden is het onduidelijk wat de toekomst van Google+ is. Google is gestopt zijn gebruikers te vragen hun account te upgraden naar een Google+ account, en zet in plaats daarvan in op het One-Google-account. Daarmee kunnen mensen met één gebruikersnaam en wachtwoord inloggen in alle Google-diensten.

Tijdens de meest recente ontwikkelaarsconferentie Google I/O is er tijdens de presentatie met geen woord gerept over Google+. De topman van het sociale netwerk verliet Google in april met stille trom.

'Google zet sociaal netwerk Google+ op laag pitje'

Hoe populair is Google+?