Honderden Chinese Microsoft-medewerkers hebben vrijdag gedemonstreerd tegen de grootschalige ontslagen binnen de Nokia-tak van het bedrijf.

Dit meldt Reuters. Zij zouden hun werkzaamheden zo'n vijf uur hebben neergelegd om te demonstreren middels spandoeken en leuzen. De groep demonstranten is werkzaam bij een onderzoekscentrum van Microsoft in Beijing waar in totaal 2.400 mensen werken.  

Het is niet bekend wat zij precies met het protest wilde bereiken. Hun eisenpakket wordt op een later tijdstip aan Microsoft aangeboden. Het bedrijf lijfde Nokia in september van vorig jaar in en rondde de overname eind april van dit jaar af. Hiermee groeide het personeelsbestand van Microsoft met zo'n 25.000 mensen.

Halverwege juli kondigde ceo Satya Nadella echter grootschalige ontslagen aan. 18.000 medewerkers verliezen het komende jaar hun baan, waarvan veruit het grootste deel binnen de Nokia-tak werkzaam is. Volgens Microsoft gaat het in veel gevallen om functies die anders dubbel ingevuld zouden worden. 

Microsoft maakte onlangs nog de eerste financiële cijfers bekend waarin ook de Nokia-activiteiten zijn opgenomen. Hieruit bleek dat de telefoondivisie een operationeel verlies van 692 miljoen dollar draaide tussen april en juli. 

Microsoft boekt minder winst vanwege overname Nokia

Vijf vragen over de overname van Nokia door Microsoft