Apple heeft bevestigd dat het niet alle werknemers van het recent overgenomen Beats een langdurige functie aan kan bieden.

Het bedrijf zegt niet om hoeveel ontslagen het gaat. Volgens geruchten zou het zo'n tweehonderd van de in totaal zevenhonderd werknemers betreffen.

Het statement over de vermeende ontslagen is als volgt: "We zijn enthousiast dat het Beats-team zich aansluit bij Apple en hebben alle Beats-werknemers banen aangeboden. Vanwege bepaalde overlap in onze werkzaamheden zijn sommige van deze voorstellen voor een beperkte periode."

"We zullen er hard aan werken om voor zoveel mogelijk van deze Beats-medewerkers een permanente functie binnen Apple te vinden", vervolgt het statement.

Hiermee bevestigt het bedrijf dat niet iedereen voor langere tijd in dienst wordt genomen. Waarschijnlijk wordt een deel van het personeel enkel aangehouden gedurende een transitieperiode om de overname van Beats door Apple in goede banen te leiden.

Overname

Beats is in mei van dit jaar voor 3 miljard dollar overgenomen door Apple. De overname is door de Europese Commissie goedgekeurd.

Het bedrijf uit Cupertino is begonnen met het overplaatsen van medewerkers van Beats naar het hoofdkantoor van Apple. Apple-bestuurders hebben het hoofdkantoor van Beats bezocht en de werknemers geïnformeerd over hun toekomst bij Apple. 

Beats

Beats is opgericht door rapper Dr. Dre en producer Jimmy Iovine. Naast een populaire koptelefoonlijn beschikt Beats ook over zijn eigen muziekstreamingdienst.

Hoe Beats slim, sluw en snel populair werd