Samsung belooft dat de Galaxy Note 4 "veel betere specificaties" krijgt dan de Galaxy S5. Bovendien zou het bedrijf de Note 4 snel op de markt willen brengen om de iPhone 6 voor te zijn.

Dat schrijft The Korea Times.

Kwon Young-noh, financieel directeur bij Samsung Electro-Mechanics, stelt tegenover de Koreaanse krant: "De Galaxy Note 4 zal veel betere specificaties hebben dan de Galaxy S5."

Samsung Electro-Mechanics is onderdeel van Samsung Group en levert bijvoorbeeld de cameramodules voor smartphones.

Er gaan al langer geruchten over een Note 4 met een hogere resolutie en mogelijk een betere camera. Wat er precies beter is aan de Note 4 zegt Kwon Young-noh echter niet.

Andere anonieme bronnen stellen tegenover The Korea Times dat er een normale versie en een variant met een gebogen scherm uit zal komen. Bovendien zal de Note 4 LTE Advanced ondersteunen, een snellere versie van 4G.

iPhone 6

Bronnen bij leveranciers van Samsung vertellen dat Samsung de Note 4 op 3 september zal aankondigen. Dat is net voor technologiebeurs IFA waar Samsung inderdaad elk jaar een nieuwe Note toont.

Bovendien zou Samsung de Note 4 daarna zo snel mogelijk in de winkels willen hebben om de iPhone 6 voor te zijn. Naar verluidt komt Apple eind september met een 4,7 en 5,5 inch iPhone 6 die zullen gaan concurreren met onder meer de 5,7 inch Galaxy Note 4.

Donderdag rapporteerde Samsung Mobile nog een stuk minder winst en omzet dan verwacht vanwege tegenvallende smartphoneverkopen van onder meer de Galaxy S5.

Galaxy Note 4: Dit weten we over de nieuwe Samsung-phablet

Zo gaat de iPhone 6 eruit zien