Apple is begonnen met een ontslagronde bij Beats. Werknemers van de afdelingen financiën, klantenservice en personeelsbeleid kunnen hun baan kwijtraken.

Dat meldde 9to5Mac op basis van bronnen bekend met de plannen van Apple, waarna Apple de ontslagen bevestigde. "We hebben alle Beats-medewerkers een baan aangeboden bij Apple", reageert Apple. 

"Omdat er overlap is in bepaalde functies, gelden sommige voorstellen maar tijdelijk. Tijdens die periode zullen we ons best doen zoveel mogelijk Beats-medewerkers aan een vaste baan binnen Apple te helpen.

Overname

Beats is in mei van dit jaar voor 3 miljard dollar overgenomen door Apple. De overname is door de Europese Commissie goedgekeurd.

Het bedrijf uit Cupertino is begonnen met het overplaatsen van medewerkers van Beats naar het hoofdkantoor van Apple. Apple-bestuurders hebben het hoofdkantoor van Beats bezocht en de werknemers geïnformeerd over hun toekomst bij Apple. 

Apple zou Beats-werknemers die zich bezighouden met het design en de ontwikkeling van Beats-producten banen hebben aangeboden. Daarnaast is Apple volgens bronnen begonnen met de integratie van de technologie van muziekstreamingdienst Beats Music in iTunes.

Beats

Beats is opgericht door rapper Dr. Dre en producer Jimmy Iovine. Naast een populaire koptelefoonlijn beschikt Beats ook over zijn eigen muziekstreamingdienst.

Het is mogelijk dat de iPhone 6 over Beats-technologie of -producten beschikt. Eerder noemde Iovine de Apple-oordopjes die met iPhones worden geleverd "slecht".

Hoe Beats sluw, slim en snel populair werd

iPhone 6: Alle geruchten over en foto's van de grotere iPhone op een rij